Knížky - úryvky, hodnocení, spisovatelé...

Modrá jako safír

19. ledna 2016 v 13:46 | Melissa Smithová
Název trilogie: Drahokamy
Knihy: Rudá jako rubín (recenze tady!)
Modrá jako safír - dnes
Zelená jako smaragd - příště
Žánr: romantika, cestování časem, lovestory, literatura pro dívky
Přeložila: Tereza Pecáková
Rok: 2012

Kniha, která navazuje na Rudá jako rubín. Stejně skvělá.

Krátká ukázka z obalu knížky:


Úryvek:



Podle mě byla Modrá jako safír ještě lepší než Rudá jako rubín, doporučuji.

Příště se podíváme na poslední knihu z trilogie Drahokamy.

Bye

Melissa Smithová

1000 důvodů

4. ledna 2016 v 11:36 | Melissa Smithová
Ahoj všem,

dneska jsem si konečně uvědomila několik věcí, které musím nutně udělat. Jedna z toho je, napsat recenzi na edici 1000 důvodů :) Jen ještě prosím vyplňte tento dotazník. Díky :)

Název edice: 1000 důvodů
Knihy: 1000 důvodů, proč se nezamilovat
1000 důvodů proč se nelíbat
1000 důvodů proč se netrápit láskou
Autor(ka): Hortense Ulrichová
Žánr: dívčí román, romantika, pohled na lásku z dívčí i klučičí strany
Přeložila: Hana Linhartová
Rok: 2003 (v češtině - 2006)

Knížky znám už asi dva roky a teprve teď jsem se dostala k tomu, abych si ji přečetla. Upoutala mě hlavně číslovka 1000 v názvu.

O čem kniha je:
Hlavními hrdiny jsou třináctiletá dvojčata Sany a její bratr Kony. Ve všech třech knihách řeší vztahy a své myšlenky o lásce a zamilovanosti.

Úryvek z knihy - 1000 důvodů proč se nazamilovat

"No a co když ty mu vůbec nepřipadáš báječná?" zapochybovala Liz.
Užasle jsem na ni pohlédla. "A koho to zajímá? Jde přece o to, abych se zamilovala já! Takovými podružnostmi se teď nemůžeme zdržovat."
"Upřímně řečeno, Sany, já stejně nechápu, jak to, že se nedokážeš zamilovat."
Obrátila jsem oči v sloup. "Ach, Liz, vysvětlovala jsem ti to snad už stokrát. To kvůli mému bráchovi!"
Moje selhávání v téhle oblasti tkvělo zcela jednoznačně v tom, že mám stejně starého bratra. Je to moje dvojče. Příšerné, nesnesitelné dvojče. Kdo vyrůstá s takovým týpkem jako je můj brácha Konstantin, ten přestane věřit světu mužů i lásce jako takové.



Mé závěrečné hodnocení: Knihy se autorce povedly, dobrá úprava. Bylo tam několik scén, kdy jsem se vážně nemohla přestat smát. Například tahle:
"Jestli chceš, můžeš mě vzít za ruku," nabídla mi Kim.
No, to bych sice k smrti rád, ale povrch mojí dlaně mezitím přešel ze stadia vlhkosti do stavu naprostého mokra a já se bál, že když sáhnu po její ruce, prostě se mi vysmekne.
Naopak ale byly i scény, které mi přišly vážně ujeté. Hlavní hrdinka Sany, třeba hledala odpověd na otázky tak, že nasypala krmení do akvária s rybičkami a čekala, za jak dlouho ho sní. To mi nepřipadalo zrovna na třináctiletou. I to že se nedokázala zamilovat, nebylo zrovna nic pro mě. Oproti tomu 1000 důvodů proč se nelíbat bylo mnohem lepší :)


Melissa Smithová

Rudá jako rubín

23. listopadu 2015 v 19:00 | Melissa Smithová
Ahoj všem,

dnes přicházím s další recenzí.

Kniha: Rudá jako rubín
Autor: Kerstin Gierová
Žánr: romantika, cestování časem, lovestory, literatura pro dívky
Přeložila: Tereza Pecková
Rok: 2012

O této knize jsem se dozvěděla úplnou náhodou. Šla jsem do knihovny, uviděla titulní stránku a věděla jsem že to bude něco pro mě. Nemýlila jsem se. Kniha vypráví o cestování časem a o lásce, která cestuje mezi minulostí a přítomností.

Krátká ukázka z obalu knížky:

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím, je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

Úryvek:

Poprvé jsem to pocítila v pondělí v poledne ve školní jídelně. Na chvilku jsem v břiše měla pocit, jako když se řítíte dolů z nejvyššího bodu horské dráhy. Trvalo to jen dvě vteřiny, ale to stačilo, abych si na školní uniformu vyklopila talíř s bramborovou kaší a omáčkou. Příbor zařinčel o podlahu, talíř jsem jen tak tak chytila.
"Ten blivajz stejně chutná, jako kdybys ho setřela z podlahy," řekla moje kamarádka Leslie, zatímco jsem se pokoušela ten svinčík uklidit. Pochopitelně na mě všichni zírali. "Jestli chceš, můžeš si na košili rozetřít ještě i moji porci."....

Tak co? Zajímá vás jak to pokračuje?

Mé závěrečné hodnocení: Kniha se autorce opravdu moc povedla. Nemám slov...


Melissa Smithová

Zamilovaní andělé

22. října 2015 v 19:10 | Melissa Smithová
Ahoj všem,

po velmi dlouhé době, jsem se rozhodla udělat nějakou tu recenzi.

Kniha: Zamilovaní Andělé
Autor: Lauren Kateová
Žánr: Fantasy pro mládež
Přeložila: Jana Jašová
Rok: 2012

Kniha mě velice zaujala hned názvem a titulní stránkou. Vůbec jsem se nemusela dívat co je to, hned jsem věděla že bude skvělá. Nemýlila jsem se! Celá kniha byla rozčleněna na na čtyři milostné a krásné příběhy, u kterých mi tekly po tvářích slzy. Opravdu vám nechci prozradit více, ale vkládám krátký úryvek.

Úryvek:
Pomaloučku se naklonil a vzal její obličej do dlaní. Jeho oči měly barvu hvězdné oblohy nad nimi. Když si přitáhl Shelby k sobě a jemně k ní přiblížil tvář, zavřela oči.
Jejich rty se setkaly v tom nejsladším polibku.

Závěrečné hodnocení:
Musím říct že kniha opravdu úžasná. Mně osobně se moc líbila, protože jsem na ty zamilované romány. Nemohu jinak znodnotit než ÚŽASNÉ!


Bye

Melissa Smithová

Milionové holky - princezna paparazziů

27. srpna 2015 v 9:10 | Melissa Smithová
Ahoj lidi,

dneska po ránu jsem si uvědomila že už jsem dlouho nenapsala hodnocení knihy. Nedávno jsem totiž dočetla Milionové holky a rozhodla se že na něm dnes udělám článek.

Knihu napsala Cathy Hopkinsová, což je moje oblíbená spisovatelka. Napsala milióny knih např.: Holčičí tajnosti, Všeho moc škodí, Mezi hvězdami.....
Ilustrace obálky: Jason Brooks

Jess již nějaký čas bydlí se svým tátou, bráchou Charliem a kocourkem Davem v luxusní čtvrti Porchester Park v Londýně.

Blíží se vánoce a Jess se nemůže dočkat, jaké nové tváře se v rezidenci objeví na prázdniny. Před vchodem neustále hlídkují paparazziové. Jess ví, že s nimi nemá mluvit, a když se najednou objeví nová nájemnice Riko, hrají na schovávanou před objektivy společně. Je ale Riko opravdu tou za kterou se vydává - anebo je tahle milionová kámoška podvodnice?
Jess stále přitahují dva úplně rozdílní kluci, pro kterého z nich se nakonec rozhodne? Kdo jí zasáhne srdce víc? Zažije vůbec Jess polibek s jedním z nich? Nebo se objeví někdo úplně jiný?

Úryvek:
"To jsou tam pořád, Jess?" zeptala se Meg, když jsme se blížily k Porchester Parku číslo 1 a uviděly před vchodem hlouček fotografů.
Vracela jsem se domů ze školy s kamarádkami, Piou, Meg a Flo. Nic zvláštního. Kromě toho, že bydlím v nejúžasnejší rezidenci ve městě.
"Pořád ne," odpověděla jsem. "Obvykle jen když se dozví že se sem stěhuje nějaká celebrita nebo že přijede na návštěvu nějaká megahvězda. Minulý týden byl v Londýně Will Smith a stavil se tady za Alishiným tátou."

Moje hodnocení:
Tohle byla ta nejlepší knížka kterou jsem kdy četla. Je v ní láska, akce, přátelé, prostě všechno co jsem očekávala od knížky snů, kterou bych si chtěla přečíst. Opravdu doporučuji.

Bye!

Melissa

Mé sny voní stády koní

9. června 2015 v 14:43 | Melissa Smithová
Ahoj lidi,

dnešní článek opět o knize, tentokrát o "Mé sny voní stády koní". Je to už druhá z nakladelství Erika. Napsala Iveta Lažanská. Obálka navržena Michalem Houbou. Knížka má 122 stránek a 13 kapitol.

Jak už název říká, je i tato kniha věnována dívkám a ženám, jejichž největším životním snem je mít vlastního koně. Iveta Lažanská čerpá své náměty z prostředí, které dokonale zná. Sma je výborná jezdkyně a chovatelka koní. Proto se dokáže do snů svých hrdinek vžít. Z vlastní zkušenosti ví, co znamená propadnout lásce ke koním. Příběhy děvčatm o nichž píše, si vás podmaní svou pravdivostí, zavedou do prostředí, kde koně se neplatí jen penězi, ale i trpkým rozčarováním, a cestu k úspěchu a vítězství neprovází jen přátelství a sympatie. O to větší je radost, když člověk vytrvá.

Úryvek: Byl vysoký, nádherně stavěný. Měl ty nejmodřejší oči na světě a vlasy stočené do roztomilých plavých prstýnků (kdyby prstýnek navlékl na můj prst, asi bych se samým štěstím počůrala). Jezdil jako bůh, i ti nejvzpurnější mezci se pod jeho citlivýma rukama ( těmi být pohlazená, blahem zemřu!) měnili na koně světového formátu, baletili pod ním, vznášeli se a samou touhou vyhovět měkli na tvárný, poddajný vosk (já bych se mu poddala také, a jak ráda!)...

Hodnocení: Knihu kdybych měla zhodnotit, tak patří na druhá místa. Do první pětky nepatří, ale patří až do té druhé pětky. Takže když je ještě v druhé pětce, je kniha ještě na dobrém umístění.

Láska z konce světa

5. června 2015 v 17:41 | Melissa Smithová
Ahoj lidi,

opět přicházím s článkem o recenzi na knížku s úryvkem. Vím ten název "Láska z konce světa" zní to přesně jako ty holčičičí slaďáky, které nemám moc ráda, ale musím říct že tahle knížka mě opravdu chytla. Za pět dní jsem jí měla přečtenou. Má 142 stránec což je na mě málo.

Láska z konce světa napsala Petra Gabrielová - Makoliová, nakladatelství Erika
V nové knížce s názvem Láska z konce světa vypráví autorka příběh 16leté Jany, která namísto vytouženého prázdninového vandru se třídou odjíždí na dovolenou s rodiči a bratrem Jakubem do malé vesnice Černovice. Je naštvaná na celý svět, že musí trávit prázdniny pod dozorem rodičů. Postupem času ale zjišťuje, že to není vůbec špatné a mezi poznáváním hradů, zámků i krás Čech najde na konci světa spoustu nových přátel a možná i tolik očekávanou lásku...

"Držte huby, sestry!" krotí naši rozeřvanou třídu budoucích zdravotních sestřiček třídní kápo Naďa. "V neděli sraz na nádraží přesně v devět hodin. Kdo přijde později, má smůlu, protože Bob teda rozhodně na žádný opozdilce čekat nebude! Nezapomeňte si hlavně bufet, protože v těch končinách , kam nás hodlá vytáhnout, není prej široko daleko jediná hospoda a potraviny, pamatují když Mrtvý moře marodilo."

Knížka opravdu skvělá, doporučuji. Vím někomu se to líbit nemusí, ale mě teda opravdu ano. Petro Gabrielová přiměte mojí gratulaci.
Melissa

Tajemství duchů - Zpráva ze záhrobí

26. května 2015 v 16:04 | Melissa Smithová
Ahoj lidi,

dnes nás čeká článek o knížce Zpráva ze záhrobí z edice Tajemství duchů. Napsala Mary K. Pershallová:

Dvanáctiletá Ruby není jako ostatní holky. Může mluvit s duchy a vidět je. Pomalu se učí svoje nadání využívat a pomáhat těm, kteří už nežijí. Když se s ní však spojí batole Jája, je v koncích. Malý duch má zprávu pro svou rodinu, ale neumí ještě pořádně mluvit. Bude mít Ruby dostatek nápadů a důvtipu, aby pomohla tomuhle duchovi i všem ostatním, kteří ji potřebují?

Úryvek:

Myslím že se musím zase snažit, abych vypadala jako normální dvanáctiletá školačka. Před dvěma měsíci, než mi zavolala moje sestřenice, byl život mnohem jednodušší. Samozřejmě jsem věděla, že je na mně něco zvláštního, ale tenkrát to nebylo těžké maskovat.
Teď je to čím dál složitější, začala jsem totiž lidem lhát a to mi vadí. Hlavně u Bess. Je to jedna z mých dvou nejlepších kamarádek...

Pokud chcete vědět jak pokračuje, hledejte v knihovnách a knihkupectvích.

Moje hodnocení: Knížka je opravdu úžasná, moc se mi líbí příběh. Tohle mě hrozně baví.
Rada na závěr: Nečtěte to když jste sami doma o půlnoci. To jsem udělala a pak sny jsou teda pardon že to tak řeknu Husťárna.

Zrada a pomsta

22. května 2015 v 14:01 | Melissa Smithová
Ahoj lidi,

dnes přicházím s informacemi o knize Zrada a pomsta. Napsal: Terry Deary a ilustroval Martin Brown.
Krátký popis: Píše se rok 1348 a na Anglii se snáší morová rána. Geoffrey Copton se vrací z bitvy u Kresčaku, okamžitě se však ocitá uprostřed hanebných plánů na oloupení a zabití nevinného muže. Dokáže tomu se svou kamarádkou Meg zabránit, nebo mizerní lupiči spáchají vraždu a utečou za zlatem?
Přečtěte si tohle vzrušující středověké dobrodružství - příběh krvavý jako nikdy předtím!
Pojďte se vydat po stopách tehdejších událostí.

Úryvek:
SMRT A DÉŠŤ
26. srpna 1346 - Kresčak (Crécy-en-Ponthieu), Francie
Kolem obcházela smrt.
Geoffrey to věděl, protože mu to řekl jeho bratr. A on věřil všemu, co bratr řekl.
"Ale jak víš, že kolem obchází Smrťák?" zeptal se ho přesto. "Tys ho viděl, Arthure?"
Arthur se ušklíbl a zahučel. "Nebuď blázen. Kdybych ho viděl, tak už bych byl mrtvý - no ne?"
"Byl bys?"
"No jasně! Smrťáka vidí jenom ti, pro které si jde," vysvětloval Arthur a čistil přitom kopyta koně svého pána.
"A kam je Smrťák bere?" vyzvídal Geoffrey.. i když to ani moc vdět nechtěl.
"Samozřejmě že do podsvětí. To ví přece každý.".......

Pokud chcete vědět jak to pokračuje, knížku si buď půjčte v knihovně nebo kupte.

Moje závěrečné hodnocení: Dá se říct že knížka je dobrá. Je dobrá z několika důvodů, vrátí nás do minulosti a naučí nás všechny věci z dějepisu z bitvy u Kresčaku.

Dvě mouchy jednou ranou: trochu historie v děsivém moři zábavy!

Melissa Smithová
 
 

Reklama